Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
569.990 Ft (448.811 Ft + ÁFA)
Menny.:db

STIHL MS 500i profi benzinmotoros láncfűrész - INJEKTOROS - 6,8 LE - 45 cm

Ár:
569.990 Ft (448.811 Ft + ÁFA)
Menny.:db

STIHL MS 500i profi fűrész

Benzines motorfűrész erdőgazdálkodási célokra

A világ legelső elektronikus befecskendezésű (STIHL Injection) motorfűrésze

Kiválóan alkalmas az erdőgazdálkodásban történő, nagy igénybevételt jelentő használatra

STIHL MS 500i rendelkezik a legjobb teljesítmény/tömeg aránnyal

Porlasztóra nincs szükség, hisz maga az injektor adagolja az üzemanyagot

A lánc 0-ról 100 km/h sebességre 0,25 mp alatt gyorsul

Egyszerű kezelhetőség

Extrém nagy teljesítmény

Erőteljes és strapabíró gép

Oldalsó láncfeszítés

Hosszú élettartamú légszűrő rendszer HD2-szűrővel

Mennyiségszabályozású, nagy teljesítményű olajszivattyúval

Szerszám nélküli tankzárak

Hagyományos vezetőlemezzel 

Ajánlott üzemanyag keverési arány 1:50

36 hónap jótállás idő


Cikkszám: MS500i
Elérhetőség: RAKTÁRON
Szállítási díj: Ingyenes
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

TARTOZÉKOK

STIHL Lánc
STIHL Láncvezető
STIHL Láncvédő
STIHL Gyertyakulcs
Csavarhúzó


 

EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE - MS 500 i

Az MS 500i a világ első elektronikus befecskendezésű láncfűrészeként (Injection) valódi innovációnak számít. Az energikus gép a professzionális fakitermelési feladatok elvégzésére lett tervezve és gyártva. A kiemelkedő lánc-gyorsulásnak és a dinamikus forgathatóságnak köszönhetően az MS 500 i kiválóan használható döntési, darabolási, valamint gallyazási munkákhoz is. A szenzorok segítik a vezérelt üzemanyag-adagolást, mely optimális motorteljesítményt és könnyű indítást biztosít a körülményektől és a hőmérséklettől függetlenül. A gép a berántózsinór meghúzásával indul és az érintős stop gomb megnyomásával áll le. A forradalmi technológiának és az intelligens kialakításnak köszönhetően a gép egyedülállóan csupán 1,24 kg/kW teljesítménysúllyal rendelkezik.


A FORRADALMIAN ÚJ INJEKTOROS TECHNOLÓGIA
"I", mint injektor - "I", mint innováció

 1. OPTIMÁLIS TELJESÍTMÉNY ELSŐ PILLANATTÓL KEZDVE MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

  Az MS500i modell a külső hőmérséklet érzékelő mellett egy belső nyomás- és hőmérséklet érzékelővel is rendelkezik, mely a környezeti nyomást és a motor hőmérsékletét, valamint a forgattyúház nyomását méri. Az elektromos feszültség generátora a fordulatszámhoz szükséges információkat szolgáltatja. A vezérlőegység ezeket feldolgozza, így a rendszer a működési feltételekhez igazodik. AZ üzemanyag adagolása mindig optimális, így érhető el a legtökéletesebb motorműködés.

   
 2. ERGONÓMIKUS MUNKAVÉGZÉS A KEVESEBB SÚLYNAK KÖSZÖNHETŐEN

  A könnyített kialakítású MS 500i modell 79,2 cm3 hengerűrtartalmával osztályában a legkönnyebb gépnek számít. Mivel a lendkerék könnyű és kis átmérőjű, a gépben csekély centrifugális erő keletkezik, mely megkönnyíti a gép forgathatóságát pl. a gallyazásnál.

   
 3. A LEGTÖKÉLETESEBB IRÁNYÍTHATÓSÁG A SZÚRÓVÁGÁS ESETÉN

  Az indító burkolat kiemelkedő bordával ellátott, a vezetőlemez szimmetriavonalával párhuzamosan futó szúrási irányjelző segíti a szúróvágások iránykontrollját.

   
 4. KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉG

  A gép a leállító gomb megnyomásával gyorsan és egyszerűen leállítható

   
 5. HIDEGINDÍTÁSNÁL IS CSAK A PUMPÁT KELL MŰKÖDTETNI AZ INDÍTÁS ELŐTT

  A kézi pumpához való könnyű hozzáférés a tökéletes indítási folyamatot segíti

   
 6. EGYSZERŰSÍTETT KARBANTARTÁS

  A szerszám nélkü nyitható légszűrőfedélnek köszönhetően a légszűrő tisztítása egyszerűen elvégezhető


 

AZONNALI MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Az MS 500i innovatív technológiájának köszönhetően kiváló gyorsulás jellemzi a gépet: 0,25 másodperc alatt gyorsul 0km/h-ról 100 km/h-ra. A nagy nyomatékú gép azonnal a szükséges teljesítményt nyújtja

A gép intelligens kialakítása erőkímélő, ergonómikus munkavégzést tesz lehetővé. A könnyű lánckerékfedél, a kompakt motoregység, a könnyű lendkerék és az ahhoz igazított tömegű forgattyús tengely mind-mind hozzájárulnak az erőkímélő munkavégzéshez.

A nagy nyomaték, a kisebb és könnyebb lendkeréknek köszönhető dinamikus forgathatóság, a kiemelkedőgyorsulás, valamint a tökéletesen kiegyensúlyozott kialakítás megkönnyítik a munkavégzést.

A motorfűrész csekély összsúlya, jó forgathatósága és a rönktámasz geometriája biztosítják a gép ideális vezethetőségét.

Az elvesztés ellen biztosított záróanyák egyesével vannak ráerősítve a lánckerékfedélre, amely a vágószerkezet szerelésénél nagy segítséget jelent.


STIHL Injection

Az Injection technológia egyszerű kezelhetőséget biztosít a felhasználók számára. Nincs szükség többé kombikarra, a gép a Stop gomb megnyomásával egy mozdulattal leállítható. A teljesen elektronikus motorvezérlés biztosítja a maximális motorteljesítményt és az optimális gyorsulást a felhasználási körülményektől függetlenül. A vezérlés azonnal kiszámolja a szükséges üzemanyag-mennyiséget és az ideális gyújtási időpontot. A befecskendezés a befecskendező szelepen keresztül közvetlenül a forgattyúsházba történik. A könnyű kialakítás és a legmodernebb motortechnológia kombinációja garantálják a kiváló teljesítménysúlyt és a kompakt designt.

Antivibrációs rendszer

A motor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgéseknek, hosszú távon negatív hatási lehetnek a készüléket használó emberre nézve. Az erős rezgések az al- és felkarban is keringési problémákhoz vezethetnek, valamint az izületekre sincsenek jó hatással. Emiatt a STIHL kifejlesztette az antivibrációs rendszerét, mely csökkenti a vibrációt
Egyes típusoknál rezgéscsillapító gumibakokkal, másoknál rezgéscsillapító rugókkal vezetik el a rezgés energiáját.

Egykaros kezelés

A gép indításakor egyetlen egy kezelő karral tudjuk szabályozni annak funkcióit: hideg-, meleg indítás, üzem állapot , stop. Ettől a készülék kezelhetősége rendkívül leegyszerűsödik más gépekéhez képest!
 
Kompenzátor

A STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége. Ő gondoskodik arról, hogy a légszűrő fokozatok elpiszkolódása esetén is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag-fogyasztás több használat után is közel azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a teljesítmény jelentősen visszaesik. Ezáltal elnyújtható a karbantartás időpontja, ami hosszabb használatot eredményez.

STIHL 2-MIX MOTOR TECHNOLÓGIA

A kipufogógáz és a friss benzin-levegő elegy elkülönítésre kerül, így az el nem égetett anyagok mennyisége minimálisra csökken. Ez növeli a teljesítményt és csökkenti a fogyasztást
Előnye nagy teljesítmény és az üzemanyagtakarékosság valamint az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás.

Oldalsó láncfeszítés

A láncfeszítő csavarja a fűrészre merőlegesen a láncrögzítő burkolaton keresztül érhető el. Láncfeszítés nem volt még ennyire kényelmes és egyszerű. 

QuickStop láncfék

A QuickStop láncfék védőmechanizmus a motorfűrészek használatában. A láncfék az első kézvédő előretolásával hozható működésbe. A fűrészláncot a másodperc törtrésze alatt megállítja. Nagyobb visszaütésnél a QuickStop láncfék automatikusan működésbe lép ezzel is védve használóját.

Szerszám nélkül nyitható üzemanyag- és olaj tartály zár

Az üzemanyag- és olajtartályok egy fél fordítással kinyithatók. Az ezzel ellátott STIHL gépek tartályai gyorsan, nagyobb erő kifejtése nélkül és ami fontos, hogy szerszám nélkül nyithatóak és zárhatóak.

Légszűrőrendszer előleválasztással

A lendkerék lapátjai keverik azt az erős légáramlatot, aminek köszönhetően - a vágás során keletkező és levegőbe kerülő - nagyobb és nehezebb szennyeződéseket a légszűrő elől elszívja és kirepíti azokat. Az „előleválasztó csatornának” köszönhetően már a durva szennyeződésektől megtisztított levegő jut a légszűrőbe.

Mennyiségszabályozású olajszivattyú

Manuálisan állítható az olajszivattyú teljesítménye. Ez lehetővé teszi a szükségletekhez igazodó pontos olajmennyiség beállítását.

STIHL HD2-SZŰRŐ

Olyan polietilén szűrőanyagből készült, mely akár 70%-kal finomabb pórusú mint egy filc- vagy poliamidszűrő. Így még a legfinomabb porral szennyezett levegőt is meg tudja szűrni. Olaj- és víztaszító tulajdonsága is van ennek a szűrőnek így könnyű a tisztítása. Kialakításának köszönhetően a szűrőt egy fél fordulattal - szerszám nélkül - le tudjuk választani a karburátor közdarabról.  

STIHL ElastoStart

Ez a mesterien megtervezett és kialakított berántó fogantyú egyenletes indítást biztosít, hirtelen fellépő visszaható erők nélkül. A beépített csillapító rugó egyenletesebbé teszi az indítás folyamatát, ami jelentős mérték megkönnyíti és komfortosabbá teszi az indítást!

Dekompressziós szelep

A dekompressziós szelep az indításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő a behúzó kötélen jelentősen csökken, megkímélve ezzel a kezelő személyt és a motoros eszköz indítórendszerét is.

Ematic lánckenőrendszer

A STIHL Ematic rendszer az Ematic vezetőlemezből, az Oilomatic fűrészláncból és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyúból áll. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá. A lánckenő olaj felhasználása akár 50%-kal is csökkenthető.

Youtube videók

Paraméterek

MŰSZAKI ADATOK
Vezetőlemez hossz (cm) 45
Lökettérfogat (ccm) 79,2
Teljesítmény (kW/LE) 5,0/6,8
Tömeg (kg) 6,2
STIHL motor 2-MIX
Fűrészlánc osztása (") 3/8
EXTRÁK
Szabályozható olajszivattyú IGEN
Oldalsó láncfeszítés IGEN
STIHL (B) gyorsláncfeszítés NEM
Kézi üzemanyagszivattyú IGEN
Dekompressziós szelep IGEN
STIHL ElastoStart IGEN
STIHL (E) ErgoStart NEM
Szerszám nélkül nyitható tankzár IGEN
Elvesztés ellen biztosított anya IGEN
HD2-Szűrő IGEN
STIHL INJECTION IGEN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!